2013. december 15., vasárnap

Pulyka tekercsek aszalt szilvával, gesztenyével








Pulykatekercsek aszalt szilvával, gesztenyével



A pulykamell szeleteket /de lehet csirkemell is / egy napra fokhagymás tejben kell áztatni.

Főtt gesztenyét, aszaltszilvát apróra vágni meg baconszeleteket /nem túl sokat/  egész kicsi apró kockákra vágni, kevés só, esetleg valamilyen grillfűszer keverék /én mindig Univer Flekken fűszerkeveréket használok/ tejföllel összekeverni, hogy egy massza legyen belöle.
A pulykaszeleteket szárazra törölni és vékonyan bekenni a masszával, majd feltekerni és baconbe csavarni. A maradék egészben hagyott aszaltszilvát és a maradék gesztenyét egy vékonyan kivajazott tűzálló tálba rakni, rátenni a hústekercseket, kevés vizet aláönteni és betenni a sütőbe. Amikor szép piros a levét leönteni, ami a szósz alapja lesz ,  egy - két sült gesztenyét is kiszedni és mixerrel pürésiteni, tejszinnel kicsit felfözni, a végén kevés fagyott vajat beletenni és habosra mixelni. A szósz nagyon különleges  selymes lesz a benne párolt és bele mixelt  gesztenyétől. A hústekercseket tálra tenni és hozzá köretnek a gyümölcsöket. Krumplipürével tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése