Pulykatekercsek aszalt szilvával, gesztenyével
A pulykamell szeleteket /de lehet csirkemell is / egy napra fokhagymás tejben kell
áztatni.
Főtt gesztenyét, aszaltszilvát apróra vágni meg
baconszeleteket /nem túl sokat/ egész kicsi apró kockákra vágni, kevés só,
esetleg valamilyen grillfűszer keverék /én mindig Univer Flekken
fűszerkeveréket használok/ tejföllel összekeverni, hogy egy massza legyen
belöle.
A pulykaszeleteket szárazra törölni és vékonyan bekenni a masszával,
majd feltekerni és baconbe csavarni. A maradék egészben hagyott aszaltszilvát és a maradék gesztenyét egy vékonyan kivajazott tűzálló tálba rakni, rátenni a
hústekercseket, kevés vizet aláönteni és betenni a sütőbe. Amikor szép piros a
levét leönteni, ami a szósz alapja lesz , egy - két sült gesztenyét is kiszedni és mixerrel pürésiteni, tejszinnel kicsit felfözni, a végén kevés fagyott vajat beletenni és habosra mixelni. A szósz
nagyon különleges selymes lesz a benne párolt és bele mixelt gesztenyétől. A
hústekercseket tálra tenni és hozzá köretnek a gyümölcsöket. Krumplipürével tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése