2013. augusztus 3., szombat

Paradicsomos, olivás pite






Hozzávalók a tésztán kivül egy nagy tepsire való tésztához: 2 evökanál mustár, ezzel megkenjük a tésztát, kb 15-20 dkg vékonyra szeletelt sajt - a sajtot a mustáros tésztára tesszük. 10-15 dkg Oliva bogyó jó a zölddel is meg a feketével. /Pár szem paradicsom, jó sürün a tésztára karikázva, oregánó és kevés Oliva olaj, amivel a sütés elött kicsit meglocsoljuk.

A tésztához, 30 dk liszt 2 dk élesztö egy tojás sárgája, 6 evökanál oliva olaj. Csipet só, k1 tk. cukor, 1,5 langyos viz. Az élesztöt beletesszük a langyos vizbe, kicsi sóval és az 1 tk. cukorral összekeverjük. A lisztet egy tálba szitáljuk, beletesszük a tojás sárgáját, lassanként az élesztös vizet és összegyúrjuk, közben belekanalazzuk az oliva olajat is. Szép sárga tésztát kapunk,
amit 45 percig letakarva kelesztünk /Az élesztöt nem kell feltuttatni/.
Ez egy kicsit morzsás, de nagyon finom tészta lesz ha megsült.

 Az alábbiak szerint járunk el, mustár, izes sajt szeletek, paradicsom karikák, olivabogyó, oregánó. Megspricceljük olivaolajjal és mehet a sütöbe.
A gyors változat leveles tésztával. Sütési idö kb. 30 perc, illatozik,
zaftos, finom .


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése