Hozzávalók kb. 30 szelethez
6 tojás, csipet só, 25 dkg cukor, 3 cs. Vanilia cukor, 15 dkg liszt, ¾ cs. Sütöpor, 1 liter maracuja nektár, 3 cs. Vanilia pudingpor ,20 dkg csoki tortabevonó 6 dl tejszin 3 cs. Habfixáló por, 30 db sima keksz, 6 evökanál tojáslikör, negyed sárgabarackok diszitésül. /a z egyszerüség kedvéért én csokis kekszeket használtam, igy a végén nem kellett csokoládémázzal bevonni a kekszeket/
Kb. 32x39 cm-es tepsibe való ez a sütemény mennyiség.
Tojásfehérjét egy csipet sóval felverjük, közben 15 dkg cukrot és vanilia cukrot lassanként hozzáadunk, amikor már kemény egyenként a sárgáját is hozzá adjuk tovább verbe a habot majd az elkeverjük a lisztet a sütöporral és az is lassanként hozzászitáljuk. Egy kikent tepsibe öntjük és kb. 12-15 percig sütjük /Tehát ez egy piskóta tészta/
¼ l maracuja szaftot 10 dkg cukorral összekeverjük és belekeverjük a 3 vaniliás pudingport, majd a többi maracuja szaftot, megfözzük, kicsit hülni hagyjuk, majd ráöntjük a pudingot a piskótára. Kb. 45 percig hütjük. A tejszint habfixálóval felverjük és a kihült maracuja pudingra kenjük.A kekszeket megkenjük tojáslikörrel és a süteményre tesszük, hogy a tojáslikörös fele lefelé legyen /minden egyes keksz egy szelet sütemény lesz./
A csokoládé bevonót felolvasztjuk és a sütemény vagyis a kekszekre kenjük. Ha csokis kekszeket használsz ez a müvelet elmarad.
Pár órát hidegen tartjuk a sütmeményt. Nagyobb szelet sárgabarackot tehetünk a kockák tetejére. Nagyon könnyü szeletelni a kekszek miatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése