2020. május 13., szerda

Epres, habos palacsinta





20 dkg liszt

5 dl tejszín (tejjel is helyettesíthetjük!)

5 dkg porcukor 1 vaniliás cukor

4 db tojás

5 dkg vaj

1 db citrom reszelt héja

csipetnyi só

A vajat a tojások sárgájával és a porcukorral habosra keverjük , majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a csipetnyi sót. Állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet, és hozzáadjuk a tejszínt is (vagy tejet). Simára keverjük, és körülbelül 10-15 percet pihentetjük. Közben a tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan hozzákeverjük a tésztához.

 Úgy kezdjük, mintha sima palacsintát sütnénk, viszont csak az egyik oldalát kell megsütni szép pirosra.  En egy fedöt tettem ra  2 percre, az alja szépen megsült a teteje meg finom habos krémes marad.

Ha megsült tálra tesszük, félbevágott epret szórunk rá és egy gombóc vanilia fagylaltot. Összehajtjuk a palacsintát és porcukorral megszórva, eperrel diszitve rögtön tálaljuk. Ezt a palacsintát, ahogy sütjük ugy kell rögtön tálalni. 6-7 darab palacsinta lesz ebböl a menyiségböl.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése