20 dkg liszt
5 dl tejszín (tejjel is helyettesíthetjük!)
5 dkg porcukor 1 vaniliás cukor
4 db tojás
5 dkg vaj
1 db citrom reszelt héja
csipetnyi só
A
vajat a tojások sárgájával és a porcukorral habosra keverjük , majd hozzáadjuk
a citrom reszelt héját és a csipetnyi sót. Állandó keverés mellett beleszórjuk
a lisztet, és hozzáadjuk a tejszínt is (vagy tejet). Simára keverjük, és
körülbelül 10-15 percet pihentetjük. Közben a tojásfehérjékből kemény habot
verünk, majd óvatosan hozzákeverjük a tésztához.
Úgy kezdjük, mintha sima palacsintát sütnénk,
viszont csak az egyik oldalát kell megsütni szép pirosra. En egy fedöt tettem ra 2 percre, az alja szépen megsült a teteje meg finom
habos krémes marad.
Ha
megsült tálra tesszük, félbevágott epret szórunk rá és egy gombóc vanilia
fagylaltot. Összehajtjuk a palacsintát és porcukorral megszórva, eperrel
diszitve rögtön tálaljuk. Ezt a palacsintát, ahogy sütjük ugy kell rögtön tálalni. 6-7 darab palacsinta lesz ebböl a menyiségböl.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése