Zöld, zöld , zöld és egy kis napsütés a tálon .
Nagyon finom és egyszerü az elkészitése, mi szeretni fogjuk mindig :)
Irom is a receptet egy jó nagy tál saláta adag,két személynek böven elég.
Hozzávalók: Zöld saláta szivek 3 darab
50 dkg zöld spárga,
2 szál újhagyma
2 db keménytojás, lehetöleg a sárgája maradjon kicsit krémes
Az öntethez: 2 evökanál fehér balzsam ecet
2 evökanál méz
1 teáskanál só
1 teáskanál mustár
kevés száritott fokhagymapor
2 evökanál olaj - semleges izü olaj legyen
3 evökanál - nem több - hideg viz
Ezekböl az összetevökböl egy krémes, selymes borostyán szinü öntetet készitünk. Kézi habverövel szoktam összekeverni. Amikor készen van akkor
tesszük bele 1 szál újhagymát zöldjével együtt apróra vágva és a frissen örölt borsot. A másik ujhagymát is apróra vágjuk és félretesszük a diszitéshez.
A zöld spárga végét levágjuk nem kell pucolni, megmossuk és kb 3-4 cm-es
darabokra vágjuk. 3 kanál repce olajat felmelegitünk egy serpenyöben és a spárgát megsütjük, megpároljuk, sóval, borssal izesitjük. Mindez kb. 5-6 perc
akkor jó, ha a spárga még roppanós.
Elkészités : egy tálra rendezzük a megmosott leszáritott zöld salátát, pár kanál öntettel meglocsoljuk, szépen elrendezzük a tetején a spárgát, szintén kicsit
meglocsoljuk az öntettel, megszórjuk a felvágott újhagymával és a két fött
tojást félbe vágjuk és csinosan elrendezzük a tálon.
Aki szereti az ilyen zsenge, könnyü salátákat nem fog csalódni, fantasztikus finom. A tányéron meg lehet egy- két kanál öntettel locsolni izlés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése