A napokban találtam irta be Matyi Èva ezt a receptet, mivel nagyon szeretjük a keleties életeket, igy gyorsan ki is próbáltam. Fantasztikus finom !!! Köszönöm Èvike ezt a receptet is, már jó pár kedvenc receptünk van Töled . Bemásolom a receptet, ahogy Èva irta a Facebookon.
Matyi Èva: Kung Pao
Recept:
Hozzavalok a hushoz : Kb fel 350 gr csirkemell ( az a
kis keskeny huscsik ami a mell hatso reszen van ketoldalt es pillanatok alatt
elkeszul. Nalunk csirkemellfile a neve)1/4 pohar kukoricaliszt, nem dara hanem
liszt, azt hiszem etkezesi kemenyito a neve magyarul, angolul cornflour.2 ek
mogyoro olaj ha ninc sakkor repce , de semmikep sem olivaolajOsszekeverjuk a
falatokra vagott hust es az etkezesikemenyitot es felretesszuk (hutobe)
A Kung Pao szoszhoz:
3 kk sotet szojaszosz3 ek vilagos szojaszosz1 ek
barnacukor (vagy mez)1/2 pohar zoldsegalaple vagy csirkehusleves2 ek szaraz
cherry, ha van, ha nincs nem szamit finom lesz mindenkepp.1 pupos kk etkezesi
kemenyito. Mindent osszekeverunk es felretesszuk.
A zoldsegekhez:
1 kozepes meretu kaliforniai paprika, kb 20 dkg
kockara vagva, egy falat mereture1 nagyobb sotetzold szinu zucchini, vagy 2
kisebb, 4 zoldhagyma szeletelve vastagabb szeletekre4 ek mogyoroolaj ( ha nincs
akkor repce, vagy amit hasznaltok, olivaolajat kiveve.2 nagy cikk fokhagyma (
vagy 3 kisebb)1 kk gyomber reszelve4-5 db szaraz kicsi chili paprika ( elobb
ajanlom 2 db tenni bele, megkostolni aztan ha nem eleg eros beletenni a tobbit)
Ha van friss chili paprika akkor abbol lehet beletenni egy egeszet a kicsi
szarazak helyett. Aki kevesbe akarja erosre az kaparja ki a magvakat miutan
kette vagta a paprikat.
Elkeszitese :
1 ek mogyoroolajat a wokba teszunk, jol-jol
felforrositjuk mikor mar fustol akkor beledobjuk a cornflourral osszekevert
csirkemell felet. Nagy langon dolgozunk, pillanatok alatt megsul, kiszedjuk egy
tanyerba, a wokba tesszuk a amsik ek olajat es megsutjuk a csirkemell masik
felet is. Mikor megsult kiszedjuk a tenyerbe es letakarjuk.
A szosz hozzavaloit osszekeverjuk.
A 2 ek mogyorolajat felhevitjuk, beletesszuk az
reszelt (vagy finomra vagott) gyombert es fokhagymat, es a chilit. par
pillanatig sutjuk, vigyazva ne egessuk meg, aztan beledobjuk a kockara vagott
paprikat, 1-2 percet sutjuk , folytonosan razva, dobalva a wokban levo
zoldegeket, vagy akinek nehez az keverje. Aztan beletesszuk a zucchinit, amit
ugyancsak falatokra vagtunk es a zoldhagymat ( a zoldreszebol tegyunk felre egy
keveset az azzal majd megszorjuk talalas elott) . Sutjuk meg 1-2 percet
raontjuk az osszekevert szoszt, beletesszuk a felretett megsult csirkemell
kockakat , es meg 2 percig fozzuk kb, mig a szosz szepen megsurusodik es szep
fenyes lesz. Vigyazzunk ne sussuk a zodlsegeket tul, ropogosnak kell maradnia.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése