Szeretjük a rebarbarás süteményeket, ilyenkor tavasszal az elsö gyümölcs féleség az eper mellet amiböl süteményt lehet késziteni.
Ez sütemény krémes, gyümölcsös és a teteje finoman ropogós,
mondhatnám mennyei izü.
Hozzávalók: a tésztához: 10 dkg vaj, 5 dkg cukor, 1 vaniliás cukor 2 tojás
18 dkg liszt 1 teáskanál sütöpor, csipet só, annyi tejföl amit felvesz, ez kb
egy két evökanál mennyiség.
Tésztát gyúrni belöle, egy 28 cm-es tortaformát kibélelni a tésztával. Villával megszúrkálni és kb. 15 percet elösütni 180 fokos sütöben. Ez azért kell, hogy késöbb a töltelék ne áztassa el a torta alját.
A vanilia krém hozzávalói: 1 cs. vaniliás pudingpor, 4 dkg cukor 3,5 dl tej,
12 dkg tejföl.
A pudingot megfözni, kihüteni és keverögéppel belekeverni
a fejtölt. Ezt a masszát ráönteni a tésztára.
A rebarbara kb. 80 dkg, megpucolni, darabokra vágni és 3-4 evökanál cukorral
összekeverni. Szüröbe tenni és lecsöpögtetni.
A morzsa hozzávalói a tetejére : 10 dkg liszt, csipet só, 10 dkg darált dió vagy
mogyoró - ez el is maradhat, akkor viszont 20 dkg liszt kell hozzá - 1 csomag
vaniliás cukor 1 kávéskanál sütöpor. és 15 dkg hideg vaj.
Ebböl egy morzsás tésztát késziteni, nem kell sokat gyúrkodni, mert felmelegszik a vaj és akkor nem lesz olyan morzsás.
Tehát az tészta alapot elösütöttük, rátettük a hidegre hült tejfölös pudingot, megszórjuk a darabokra vágott rebarbarával és rászórjuk a morzsatésztát.
Kb. 35-40 percet sütjük - persze ez sütö függö. A morzsa a tetején kapjon egy
kis szint.
Kihüteni és kevés porcukorral meghintva tálalni.
A fennt megadott mennyiségnek én most a másfélszeresét vettem, mert nem tortaformában sütöttem, hanem tepsiben. A rebarbarából igy is elég volt 80-90 dkg.