MANDARINOS túrós sütemény
jön a gyümölcs szezon, ez a sütemény barackkal, eperrel, málnával is elkészithetö.
Nem túl édes és a nyári melegben könnyü édesség.
Nem túl édes és a nyári melegben könnyü édesség.
10 dkg vaj
10 dkg
porcukor
2 tojás
37 dkg liszt
1 sütőpor
Ezekből tésztát gyúrni-ha kicsit száraz lenne, mehet bele 1-2 kanál joghurt vagy tejföl.
2 tojás
37 dkg liszt
1 sütőpor
Ezekből tésztát gyúrni-ha kicsit száraz lenne, mehet bele 1-2 kanál joghurt vagy tejföl.
Egy magasabb szélü tepsit kibélelni a tésztával. Az összekevert túrós krémet ráönteni
és mehet is a sütöbe.
Túrós massza
70 dkg túró
15 dkg porcukor
4 tojás
1 pohár /150 ml/ tejföl
2 pohár tej /200 ml/
1 pohár olaj /0,50 ml/
1 cs. pudingpor
Túrós massza
70 dkg túró
15 dkg porcukor
4 tojás
1 pohár /150 ml/ tejföl
2 pohár tej /200 ml/
1 pohár olaj /0,50 ml/
1 cs. pudingpor
a cukrot a tojásokkal jó habosra kivekerjük, majd ezután tesszük bele a túrót és a többi
hozzávalót, igy lesz könnyü a túrós réteg.
2 cs. gyülölcs zselépor a kihült sütemény tetejére.
Ezeket egy tálba tenni és keverőgéppel összekeverni.
A mandarint /3 kis doboz/ lecsöpögtetni, és 1 dobozzal a túrós masszához keverni. Ráönteni a tésztára a masszát, majd 175 fokon előmelegített sütőben majdnem 1 órát sütni. Vigyázni, hogy a teteje ne égjen meg. Inkább az alját figyeld, hogy megsült-e a tésztának, mert a túrós massza még melegen kicsit remegős, de ha kihűlt, megdermed.
Szóval addig sütni, amig az alja megsült és a krémje nem folyós.
A mandarin levéből és 2 gyümölcs zseléporból az előírás szerint masszát főzni /3perc/ a mandarinokat szépen elrendezgetni a sütemény tetején majd óvatosan ráönteni ezt a zselés masszát. Tehát lesz egy réteg tészta alul, rajta a gyümölcsös túrós massza, és a tetején a mandarinok az átlátszó zselével.
Szép és finom üditö sütemény.
Ezeket egy tálba tenni és keverőgéppel összekeverni.
A mandarint /3 kis doboz/ lecsöpögtetni, és 1 dobozzal a túrós masszához keverni. Ráönteni a tésztára a masszát, majd 175 fokon előmelegített sütőben majdnem 1 órát sütni. Vigyázni, hogy a teteje ne égjen meg. Inkább az alját figyeld, hogy megsült-e a tésztának, mert a túrós massza még melegen kicsit remegős, de ha kihűlt, megdermed.
Szóval addig sütni, amig az alja megsült és a krémje nem folyós.
A mandarin levéből és 2 gyümölcs zseléporból az előírás szerint masszát főzni /3perc/ a mandarinokat szépen elrendezgetni a sütemény tetején majd óvatosan ráönteni ezt a zselés masszát. Tehát lesz egy réteg tészta alul, rajta a gyümölcsös túrós massza, és a tetején a mandarinok az átlátszó zselével.
Szép és finom üditö sütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése