Ez a recept szintén a kedvenc ujságomból a Lecker-böl való. Nagyon szép kép
van róla az ujság elsö oldalán, elöször is ez tetszett meg benne. Ugyan az én fényképem nem olyan szép, de az ize hmmm :)
Hozzávalók: 10 dkg hideg vaj, 7 dkg durvára vágott dió/nagyon finom a tésztában/ 5 dkg rozsliszt,
10 dkg búzaliszt, 5 tojás /ebböl 1 tojás a tésztához/,
12 dkg spenót, 50 dkg apróbb gomba, 1 csomag újhagyma
vagy egy fél szál póréhagyma
2 evökanál olaj, 2 dl tejföl, 10 dkg kéksajt, 15 dkg fött sonka
só, bors, örölt szerecsendió.
a lisztet a vajjal gyorsan elmorzsoljuk, beletesszük a darabolt diót az 1 tojás
és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Egy tortaformát kibélelünk a tésztával
úgy, hogy az oldalára is jusson. Hütöbe tesszük amig a töltelék elkészül.
A spenótot megfonnyasztjuk egy kanál olajon, sózzuk, borsozzuk,szerecsen-
dióval megszórjuk és egy szitába tesszük lecsöpögni.
Az újhagymát karikára vágjuk, olajban megfonnyasztjuk, beletesszük a félbe-
vágott gombát és jól átsütjük, kicsit sózzuk borsozzuk.
A sonkát apró darabokra vágjuk. A 4 tojást összekeverjük a tejföllel.
A tortaformába adagoljuk a piritott gombát, közé tesszük a spenótot, megszórjuk a sonkával, majd leöntjük a tojásos tejföllel és szépen elrendezzük
rajta a kéksajtot. Kb. 35-40 percig sütjük. Langyosan a legfinomabb, de hidegen
másnap is nagyon jó. Szerintem a spenótot lehet brokkolival vagy más zöldséggel is helyettesiteni izlés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése