Gyönyörü cukorborsót vettem, roppanós, friss kicsit tavaszváró.
Elkészitése nagyon egyszerü, köretnek vagy egy rizottóhoz nagyon passzol és tele van vitaminnal.
Megmostam a borsót, egy serpenyöbe szezám olajat öntöttem és jó erösen megpiritottam benne, közben megszórtam egy teáskanál cukorral, hogy karamellizálódjon. Az egész 5 percet vesz igénybe. Utána ráöntöttem két evökanál szójaszószt, megszórtam frissel örölt borssal és fedö alatt két percig piritottam, majd 2-3 evökanál vizet tettem hozzá és még 5 percig pároltam,
de csak annyit, hogy friss roppanós maradjon. Meg kell kóstolni, ha kell utána izesiteni sóval, borssal és szezámmaggal megszórni. Máris lehet tálalni.
Nálunk rizottó készült hozzá és rántott gomba. De csak a rizottóval is fantasztikus finom én igy ettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése