Limara oldalán találtam ezt a receptet. Annyit változtattam rajta, hogy a végén nem forgattam fahéjas cukorba a kifliket, csak megszórtam cukorral - talán kicsit spórolva a cukor mennyiségén. Vaniliás krémmel töltöttem meg, nagyon finom.
Bemásolom a receptet ami Limara oldalán van.
"Fahéjas töltött kiflik
- 60 dkg finomliszt
- 1 tk. só
- 3 ek. cukor
- 1 tojás
- 2 tojás sárgája
- 3 dl langyos tej
- 6 dkg puha vaj
- 3 dkg friss élesztő
A
tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd
belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut.
Addig
a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép) táljába mérjük a többi hozzávalót,
végül hozzáadjuk az élesztős tejet is. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Langyos
helyen 45-50 percig pihentetjük.
Lisztezett
felületre borítjuk, elfelezzük és hat-hat egyenlő részre osztjuk. A darabokat
óvatosan gombóc formára igazítjuk, majd egyesével hosszú csíkot nyújtunk
belőlük. Az egyik végén az egyharmad részét ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd
a másik végétől kezdve feltekerjük. Ez tulajdonképpen a hernyókifli
formázása, most
töltelék nélkül.
A
megformázott tésztát sütőpapíros tepsire fektetjük, egy ruhával letakarjuk és a
sütő közelében kb. 45-50 percen keresztül pihentetjük. Ezalatt a sütőt
előmelegítjük 170 fokra.
A megkelt
kifliket 12-15 perc alatt sütjük pirosra.
Míg sülnek
megolvasztunk két evőkanál vajat és elkeverünk öt evőkanál cukrot egy evőkanál
fahéjjal.
A kifliket
amint kivesszük a sütőből megkenjük olvasztott vajjal, majd meghempergetjük a
cukros fahéjban. Rácsra tesszük hűlni őket.
Elkészítettem vanília krémmel is. A
tészta ugyanaz, de sütés előtt megtöltöttem a krémmel. A krém lehet főzött
vaníliakrém vagy egy csomag vaníliás puding 3 dl tejben felfőzve, két evőkanál
cukorral édesítve. Miután kihűlt kb. 5 dkg vajjal kihabosítva."
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése