Kókuszos csók áfonyával
3 fehérje,
20 dkg cukor, csipes só, 250 kókusz reszelék, 2 evökanál citromlé.
5 dkg
áfonya
A tojás
fehérjéböl pici sóval és a cukorral fényes habot verünk. Hozzáadjuk a
kókuszreszeléket a citrom
levét és az áfonyát, jól összekeverjük.
15 percig állni hagyjuk, hogy a kókusz felvegyen egy kis
nedvességet. Két kávéskanállal halmokat rakunk a tepsibe és 170 fokon kb. 20 percig sütjük.
Vigyázzunk
ne égjen meg. Amikor kész a közepe még kicsit puha, de kihülés után
megszilárdul.
Hetekig
eltartható zárt dobozban.
Mogyorós
csókok
2 tojás
fehérje, csipet só, 15 dkg cukor 1 teáskanál reszelt citrom héja 12 dkg darált
mogyoró.
A tetejét
lehet disziteni mogyoróval, vagy kandirozott gyümölccsel. Ugyanaz az eljárás mint a kókuszos csóknál.
Hetekig
eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése