2013. május 9., csütörtök

Tavaszi röldséges rizotto


Hozzávalók: 4 személyre, 1 kg apróra vágott tavaszi zöldség, karfiol, sárgarépa, zsenge zöldborsó
                                        nem kifejtve, kifejtett zöldborsó, esetleg 1-2 db zöld spárga.
1 kisebb hagyma, 1 gerezd fokhagyma, zöldséglé 5 dl, 2,5 dl száraz fehérbor, bors, 7-8 dkg reszel
parmezán sajt, só izlés szerint. 20 dkg sovány sonka kockára vágva.

A zöldségeket pár percig fözzük zöldségleves kockával. Levét leöntjük - ez lesz a rizotto felöntö leve.
1 kisebb hagymát, 1 gerezd fokhagymát apróra vágunk 5 dkg vaj és 2 kanál olivaolajban megfuttatjuk.
A kimosott száraz rizst megforgatjuk a dinsztelt hagymában, felöntjük a borral és lassan fözzük.
Amikor elfötte a levét mindig adunk egy keveset a zöldségléböl hozzá amig majdnem teljesen puha, hozzá-
adjuk a roppanósra fött zöldséget és a sonkát majd a maradék zöldség lét és pár percig fözzük. A végén beletettem kevés hideg vajat elkevertem maj a  parmezánt is belekevertem. Salátát ettünk hozzá, mert mi mindenhez
eszünk salátát:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése