2019. február 23., szombat

Koreai- orosz sárgarépa saláta






Koreai – orosz  sárgarépa saláta –


Kedves kolleganömtöl kaptam a receptet, Ö Kasachstanból   származik. Sok koreai él ott és igy mint ma már mindenhol keverednek a receptek étkezési szokások. . Azt hiszem nincs olyan háztartás az oroszoknál, hogy ne ismernék ezt a fajta salátát. Nálunk sok orosz üzlet van és mindenhol kis vödrökben árulják. De ugye a legjobb amit otthon készitünk. 


Hozzávalók: 1 kg sárgarépa – vékonyra lereszelve

     Örölt koriander,
     örölt római kömény,
     só , bors,
    citrom leve vagy 2 kanál fehér balzsamecet –/ nekem most                                            diós ecetem van itthon, igy abból tettem bele./


2 cm-es reszelt gyömbér,


kb. 1 dl olaj valamilyen semleges izü olaj jó hozzá   


Chilli pehely izles szerint. Az eredeti recept  szerint egy jó kávéskanállal – de aki nem szereti erösen el is hagyhatja. Mi csipösen készitjük igy az eredeti recept szerint. 


Friss koriander vagy petrezselyem apróra vágva, és kevés piritott szezámmag diszitésnek.

 Ha esetleg van otthon szézámmag olajunk – 1-2 kanállal tehetünk bele , nem rontja el söt !


A répát lereszeljük. A füszereket összekeverjük és elkeverjük a reszelt répával és a kevés ecettel vagy citromlével. Izlés dolga ki mennyit tesz bele az ecetböl – nem fontos, hogy feltétlen savanyú legyen, éppen csak leheletnyit. 


Hagyjuk pihenni fél órát, utána az olajat jó forróra felhevitjük, és azon forrón a répára öntjük és összekeverjük sisteregjen az olaj amikor ráöntjük.  Lehütjük és napokig ehetünk belöle  - egy hétig eláll a hütöben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése