2012. május 18., péntek

Sváb krumplisaláta

Hozzávalók: 1 kg héjában fött krumpli, lehet beletenni egy kisebb legyalult uborkát, 1 közepes fej hagyma, 1 gerezd foghagyma, 1,5-2 dl húsleves, csapott evökanál cukor, annyi ecet amennyi megnedvesiti a cukrot. A levesböl,cukorból, ecetböl dresszinget készitünk beletesszük a kockára vágott hagymát,összenyomott foghagymát, kevés sót is tehetünk még bele meg örölt borsot. A fött krumplit meghámozzuk és belegyaluljuk vékonyan a saláta levébe. Nem baj, ha kicsit összetörik a krumpli, pont akkor jó. /Itt igy készitik/ Izesitjük még ha kell, a végén kevés olajjal mégegyszer összekeverjük. Lehet rá petrezselymet szórni, snidlinget.  Ha langyos akkor a legfinomabb, igazi sváb specialitás. Mindenhez finom, halhoz,  húshoz. Ahol én élek, sok esetben csak
virslihez eszik.