Gorgonzolás, spenótos tészta 4 személyre
Hozzávalók:
 20 dkg  zsenge spenót, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 40 dkg tészta 
 /tagliatelle/, 50 dkg csirkemell filé felkockázva, 1 evökanál olaj, 2 
dl  fehérbor, 1 dl tejszin, 10 dkg gorgonzola, 1 teáskanál zöldségleves 
 por.
A spenótot megmossuk lecsepegtetjük és csikokra vágjuk. Félretesszük.
A
  csirkemellet az olajon mergpiritjuk 4-5 perc alatt, sózzuk,  
borsózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, ezzel is 1-2
  percig piritrjuk, majd felöntjük kb1 dl vizzel a borral, a tejszinnel 
 majd  beletesszük a kockára vágott gorgonzola sajtot és lassan  
kevergetve összefözzük. Izesitjük még a fél teáskanál zöldségleves  
porral. Jó izesnek kell lennie mert a tészta felveszi az izeket. A  
tésztát közben megfözzük, leszürjük egy tálba tesszük, rögtön ráöntjük a
  forró gorgonzolás húsos szószt, rászorjuk a spenótot és összekeverjük.
  Kb. 25 perc alatt elkészült egy finom vacsora. A maradék  bort meg a  
vacsora után megisszuk .