ahogy én csinálom:
Hozzávalók,
 1 db kigyóuborka, só foghagyma, pici cukor, ecet, 2,5 dl tejföl. Az 
uborkát meghámozom, legyalulom 2 cikk foghagymát összenyomok 
összekeverem az uborkával amit jól megsózok és átforgatom mégegyszer. 
Hagyom állni legalább fél órát. Közben a salátástálba két kávéskanál 
cukrot teszek, arra annyi ecetet csöpögtetek, hogy a cukor  nedves 
legyen, majd beleteszem a tejfölt és krémesre keverem. Az uborkát 
kinyomkodom és beleteszem a tejfölbe, egy-két evökanál levet a 
visszamaradt uborkaléböl még hozzákeverek. A tetejére törött borsot és 
pirospaprikát szórok. Jó ha hidegen áll egy kicsit. Ezt a salátát el 
lehet késziteni egy nappal elöbb is, föleg nyáron mert akkor a 
legfinomabb és friss ropogós marad az uborka. Lehet még paradicsom 
karkákkal is disziteni.