ahogy én csinálom:
Hozzávalók,
1 db kigyóuborka, só foghagyma, pici cukor, ecet, 2,5 dl tejföl. Az
uborkát meghámozom, legyalulom 2 cikk foghagymát összenyomok
összekeverem az uborkával amit jól megsózok és átforgatom mégegyszer.
Hagyom állni legalább fél órát. Közben a salátástálba két kávéskanál
cukrot teszek, arra annyi ecetet csöpögtetek, hogy a cukor nedves
legyen, majd beleteszem a tejfölt és krémesre keverem. Az uborkát
kinyomkodom és beleteszem a tejfölbe, egy-két evökanál levet a
visszamaradt uborkaléböl még hozzákeverek. A tetejére törött borsot és
pirospaprikát szórok. Jó ha hidegen áll egy kicsit. Ezt a salátát el
lehet késziteni egy nappal elöbb is, föleg nyáron mert akkor a
legfinomabb és friss ropogós marad az uborka. Lehet még paradicsom
karkákkal is disziteni.