2019. január 24., csütörtök

Mandarinos tejfölös sütemény










Gyorsan elkészül, jó vendégváro sütemény. A recept egy 18 cm-es tortaformára szól. Most én dupla adagot sütöttem egy nap tepsiben mert vendégeket vártam. 

Hozzávalók a tésztához : 7 dkg vaj, 7 dkg cukor, 15 dkg liszt, fél csomag
                                         sütöpor, 1 egész tojás, csipet só 

Ebböl elkészitjük a tésztát, keverögéppel pillanatok alatt készen van. 

A töltelék: 0,5 dl tej, 2 csomag vaniliás pudingpor, 4 pohár /á 200 ml /édes   
                tejföl,  1 cs. vanilia cukor vagy a vaniliarúd kikapart magja. 20 dkg                   cukor, fél citrom reszelt héja,  2 mokkáskanál citromlé  és 2 kisebb                     doboz mandarin konzerv levétöl lecsöpögtetve. 

Amikor a tészta elkészült, kibéleljük vele a tortaformát, úgy, hogy az oldalán is
legyen tészta. 

Az édes tejfölt a cukorral kikeverjük, a tejet a vaniliás pudingporral simára keverjük és elvegyitjük a cukros tejföllel. Elég folyós massza lesz, de nem kell félni mert sütés közben megdermed. A masszát ráöntjük a tésztára és szépen elosztva rátesszük a mandarin darabokat. Kicsit belenyomkodjuk a tejfölös krémbe. Ennyi az egész, most már csak meg kell sütni. 180 fokos légkeveréses sütöben 1 óra a sütési idö. Persze ez a sütötöl is függ. Nem kell megijedni  
ha még remegös a krém, az nem jelenti azt, hogy nem sült meg, mire kihül a krém is megdermed. Mindenesetre addig kell sütni  amig a krém nem folyós hanem remegös ez kb. az 1 óra hossza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése