2013. május 12., vasárnap

Spárga, spárga, anyáknapi, születésnapi ebéd



 
krumplisütés türelem játék de a végeredény hmm...




limette szósz




jelképes torta, izlett:)

Nálunk ma van anyáknapja, a fiam az unokáim itt vannak, a legeslegjobb velük lenni. Amikor itt vannak mindig anyáknapja van.
Dennis unokám két hét múlva lesz 18 éves, kicsit elö ünnepeltünk Vele, mivel akkor nem lehetünk együtt.
Jó volt meglölelni egymás, jó volt látni, hogy örömet szereztünk Neki. A gratuláció majd a születése napján telefonon lesz. -
A fiam tegnap kérdezte, mi lenne ha a ma Ö fözne. Jó, nagyon jó:)

A menü: fehér és zöld spárga volt, hollandi szósszal és limette szósszal, karikára vágot pirosra sült krumpli, szüzpecsenye 80 fokon sütve.

Limette szósz receptet leirom, mert nagyon illik a zöld spárgához és nagyon egyszerü elkésziteni.
1 kis pohár tejföl, 1 kis pohár krémes joghurt, só, bors és izlés szerint a limette leve. Ennyi, éppen egyszerüségében fenséges a zöld spárgához.

A 80 fokos sütés is nagyon egyszerü. A sütöbe beleteszünk egy tüzálló tálat és bekapcsoljuk 80 fokra. A szüzpecsenyét sózzuk, borsózzuk és minden oldalán kevés zsiradékon  megsütjük, villával forgatva tényleg minden oldalán. Beletesszük az elömelegitett sütöbe és 90 percig rá sem kell nézni.
A végeredmény egy vaj puha, omlós hús. Szeletekre vágva tálaljuk. 

Amig a hús elkészül a krumplit fözzük 15 percig, kihütjük karikára vágjuk és megsütjük. A spárgát lobogó forró sózott, cukrozott vizben forrástól 8 percig fözzük.


Nagyon, nagyon finom igazi ünnepi ebéd volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése