http://www.mediring.net/

2013. május 14., kedd

Karalábé fözelék és rizses karalábé


Az elsö friss zsenge karalábé a legizletesebb. Szeretjük nagyon ezt a zöldséget. Ma  végre szép napos idö van, igy szinte siettetni szerenénk már, hogy igazi meleg tavasz és nyár legyen.

Szóval a karalábét megpucoljuk, csikokra vágjuk majd kevés vajon megpároljuk. Sózom, törött borsot
teszek bele, pertezselymet és amikor majdnem puha liszttel megszórom, elkeverem és tejszinnel, ha
kell egy kevés vizzel felengedem és összforralom. Friss pertezselyemmel megszórom.
Közkivánatra ma fasirt volt hozzá

Karalábé rizzsel a másik kedvenc, sajnos kép nincs, mondhatom a tinédzser korosztály is szereti
és ez nagy szó, mert kevés gyerek szereti a karalábét szerintem.

Szintén csikokra vágott karalábé, vajon megpárolni, kicsi húslevessel vagy húsleves kockával együtt
de, hogy ne legyen túl sok leve, petrezselyem, bors hozzá.
Rizst megfözni amig a karalábé párolódik,  egy tüzálló tálat kivajazni, fele rizs bele kevés tejföllel meglocsolni  rá a párolt
karalábé, ismét risz, kevéss fejföl,  karalábé majd  reszelt sajt és a sütöben megsütni.
Na ugye, hogy meg lehet etetni a gyerköcökkel a karalábét:)