Az elsö friss zsenge karalábé a legizletesebb. Szeretjük nagyon ezt a zöldséget. Ma végre szép napos idö van, igy szinte siettetni szerenénk már, hogy igazi meleg tavasz és nyár legyen.
Szóval a karalábét megpucoljuk, csikokra vágjuk majd kevés vajon megpároljuk. Sózom, törött borsot
teszek bele, pertezselymet és amikor majdnem puha liszttel megszórom, elkeverem és tejszinnel, ha
kell egy kevés vizzel felengedem és összforralom. Friss pertezselyemmel megszórom.
Közkivánatra ma fasirt volt hozzá
Karalábé rizzsel a másik kedvenc, sajnos kép nincs, mondhatom a tinédzser korosztály is szereti
és ez nagy szó, mert kevés gyerek szereti a karalábét szerintem.
Szintén csikokra vágott karalábé, vajon megpárolni, kicsi húslevessel vagy húsleves kockával együtt
de, hogy ne legyen túl sok leve, petrezselyem, bors hozzá.
Rizst megfözni amig a karalábé párolódik, egy tüzálló tálat kivajazni, fele rizs bele kevés tejföllel meglocsolni rá a párolt
Na ugye, hogy meg lehet etetni a gyerköcökkel a karalábét:)
Nekem tetszik mindkét recept, de nem tudom megeszik-e a gyerekeim:-) kipróbálom! Ha nem, majd megesszük felnőttekül:-)
VálaszTörlésFelnötteknek sem káros:)
VálaszTörlés