2019. május 1., szerda

Málnás, mango zselés piskota tekercs






Hozzávalók :

                         5 dkg darált mandula vagy dió
                         4 tojás
                         3 dkg cukor
                         1 csipet só
                         5 dkg Liszt
                         4 dkg étkezési keményitö /ha nincs , akkor én simán lisztet teszek bele /
                         1 teáskanál sütöpor
Ezekböl a hozzávalókból és a darált mandulából egy piskotát sütünk. Ha megsült feltekerjük és kihütjük.



                        25 dkg mélyhütött málna
                         2 csomag por zselatin - 1 csomag 5 dl krémhez való - ez a legegyszerübb
                             elkésziteni - szerintem jobb mint a zselatin lapok /
                       40 dkg pürésitett mango
                          1 cs, vaniliás cukor
A gyünölcsöket pürésitjük, hozzáadjuk a vaniliás cukrot és a egyik  felolvasztott por zselatint, rövid idöre a hütöbe tesszük.
                   

                        1,5 dl tejszin
                       40 dkg sajtkrém / Philadelphia vagy valami hasonló sajtkrém
                        10 dkg porcukor
                         2 evökanál citromlé  és szitén 1 csomag zselati por.
A sajtkrémet a cukorral, citromlével kikeverjük, hozzáadjuk a feloldott zselatin port.
A tejszint felverjük és óvatosan belekeverjük a sajtkrémbe. Ezt is fél órát hütjük.

5 dkg mandulát megpiritunk, hülni hagyjuk. 10 dkg cukrot kicsit karamellizálunk, beletesszük a mandulát elkeverjük és sütöpapirra vagy márványlapra tesszük kihülni. Amikor kihült megtörjük de nem túl apró darabokra.

Most jön az összeállitás : A piskóta tekercset elöbb megkenjük a gyümölcsös krémmel, aztán
óvatosan a sajtos-  tejszines krémmel és feltekerjük.

A tetejére 10 dk porcukrot egy fél citrom levével kikeverünk és rácsorgatjuk a piskótára, erre
meg rászórjuk a karamellizált kicsit megtört mandulát.

A gyömölcs zselébe nincs cukor, a piskótába is alig van, viszont a tejszines krémbe van meg a tetején a cukros citromos máz. Nem kell ettöl több cukor bele, igy pont elég, igy lesz jó.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése