2019. március 12., kedd

Marcipános, mazsolás csiga







A tészta hozzávalói :

 60 dkg liszt, 4 dkg  élesztö , 3,5 dl tej, 10 dkg cukor , pici só, 10 dkg vaj, 1 tojás, kevés reszelt citrom héja.  Ebböl tésztát készitünk és langyos helyen megkelesztjük.

A töltelékhez : 25 dkg marcipán massza, kevés tej és egy kanál rum  25 dkg mazsola / be lehet áztatni rumba vagy langyos vizbe – izlés dolga /  Egy jó marék karamellizált dió vagy mogyoró / nálunk készen lehet venni Krokant néven / A karamellizált dió morzsa  a „szegény ember“ ötlete volt, de nagyon jó ötlet 😊

A marcipán masszát én a mikróban picit felmelegitettem mert igy könnyebb vele dolgozni és a tejjel, rummal krémesre kevertem.

Amikor megkelt a tésztánk, gyúródeszkán kinyujtjuk kb. ujjnyi vastagra és megkenjük a marcipános krémmel, megszórjuk a karamellizált dióval és a mazsolával. Feltekerjük a tésztát és kb. 3 cm- es szeletekre felvágjuk. 
Elömelegitett sütöben rózsaszinre sütjük  a csigákat. 


Ha nem akarunk cukormázt tenni a tetejére, akkor még melegen porcukorral megszórjuk. 
Mi tettünk rá mázat, finom izt ad az enyhén savanykás máz a tetején. 

Máz: 15 dkg szitált porcukor 4 evökanál viz és 2 kávéskanál citromlé, ezt összekeverjük és ezzel kenjük meg a csigák tetejét.
 

Mi ennek a receptnek a feléböl készitettük, igy is lett 15 csiga . De fontos! a 25 dkg marcipán bizony kell hozzá, mert a úgy érezni a marcipán izét is. !!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése