2019. május 17., péntek

Spárga, zöldsalátával






Zöld, zöld , zöld és egy kis napsütés a tálon .

Nagyon finom és egyszerü az elkészitése, mi szeretni fogjuk mindig :) 

Irom is a receptet egy jó nagy tál saláta adag,két személynek böven elég. 



Hozzávalók: Zöld saláta szivek 3 darab

                   50 dkg zöld spárga, 
                    2 szál újhagyma 
                    2 db keménytojás, lehetöleg a sárgája maradjon kicsit krémes

Az öntethez: 2  evökanál fehér balzsam ecet

                   2 evökanál méz
                   1 teáskanál só
                   1 teáskanál mustár
                   kevés száritott fokhagymapor 
                   2 evökanál olaj - semleges izü olaj legyen
                   3 evökanál - nem több - hideg viz

Ezekböl az összetevökböl egy krémes, selymes borostyán szinü öntetet készitünk. Kézi  habverövel szoktam összekeverni. Amikor készen van akkor

tesszük bele  1 szál újhagymát  zöldjével együtt apróra vágva és a frissen örölt borsot. A másik ujhagymát is apróra vágjuk és félretesszük a diszitéshez. 

A zöld spárga végét levágjuk nem kell pucolni, megmossuk és kb 3-4 cm-es

darabokra vágjuk. 3 kanál repce olajat felmelegitünk egy serpenyöben és a spárgát megsütjük, megpároljuk, sóval, borssal izesitjük. Mindez kb. 5-6 perc
akkor jó, ha a spárga még roppanós. 

Elkészités : egy tálra rendezzük a megmosott leszáritott zöld salátát, pár kanál öntettel meglocsoljuk, szépen elrendezzük a tetején a spárgát, szintén kicsit

meglocsoljuk az öntettel, megszórjuk a felvágott újhagymával és a két fött 
tojást félbe vágjuk és csinosan elrendezzük a tálon. 

Aki szereti az ilyen zsenge, könnyü salátákat nem fog csalódni, fantasztikus finom. A tányéron meg lehet egy- két kanál öntettel locsolni izlés szerint. 


                  
                   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése