2016. május 7., szombat
Spárga a kedvenc
Spárga levegön érlelt sonkával a legfinomabb. Ma igy készült nálunk.
Junius 24-ig tart nálunk a spárga szezon. Ha a városból kimegyünk, hatalmas spárgaföldeket látni, ahol szedik a spárgát. A földek végén kis bódéban árulják a frissen ezt a finom zöldséget. Ilyenkor mindenki aki persze szereti és sokan
szeretik nagyon sürün spárgát készitenek különbözö módon.
A fehér spárga vastagabb mint egy jókora szivar és hihetetlen de, vajpuha,
zaftos, izletes. Mi nagyon szeretjük, föleg a férjem, ha tehetné ilyenkor két
naponta spárgát enne. Pucolni kicsit macerás, nagyon vékonyan kell lehámozni
a héját és persze alaposan, mert ha marad rajta egy vékony csikocska, bizony
szálkás lesz fözés után.
Egy- két dolog amit itt tanultam meg a spárgáról. Elöször is ha üzletben
vesszük nézzük meg a szárvéget, hogy nincs-e nagyon kiszáradva, mert
ha kiszáradt fás, akkor bizony nem lesz omlós vajpuha. Aztán ha két spárgát
összedörzsölünk csikorognia kell, akkor biztos, hogy friss.
A vásárlás után 2 - 3 napig eltarthatjuk úgy, hogy egy nedves konyharuhába
becsomagoljuk és a hütöszekrény zöldséges fiókjába tesszük.
A jótékony hatásairól már sokat irtak, egy biztos, hogy nagyon kevés kalóriát
tartalmaz, sok vitamint és még sok mindent amire tavaszi fáradt szerveze-
tünknek szüksége van. Vesetisztió hatása van.
Azt hiszem a sok jó tulajdonsága mellett mégis azért esszük, mert egyszerüen
finom, zaftos és a tavasz elsö igazi friss zöldsége.