http://www.mediring.net/

2016. május 13., péntek

Spárgás pite








Ismét spárga, most pitének. Egyszerü, gyors és nekünk nagyon finom.
Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 50 dkg zöld spárga, 5 dkg nagyon apróra
vágott füstölt sonka, 1 kisebb fej hagyma, metélö hagyma, só, bors, 3 szelet
gépsonka, 20 dkg gomba, 2 dl tejszin és 1 dl tejföl vagy joghurt, 3 db tojás,
5 dkg reszelt parmezán sajt, de jó hozzá másfajta sajt is. 

A zöld spárga fás végeit levágjuk és kb. 2 cm-es darabokra felvágjuk.
Hagymát vékony szeletekre felvágjuk és kevés vajon pároljuk, hozzáadjuk
a gombát az apróra vágott füstölt sonkát és pár percig pároljuk, majd 
a spárgát is beletesszük, lefedjük az edényt. Pár percig együtt pároljuk, de
úgy, hogy a spárga még roppanós maradjon. 
Közben a tojást a tejszinnel tejföllel összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, 
belereszelünk 5 dkg parmezán sajtot, a langyosra hült összesütött zöldségekkel összekeverjük.
Közben egy pite formát  nálam most tortaforma volt, kivajazunk, megszórjuk
zsemlemorzsával kibéleljük a formát a vajas tésztával. 
Beleöntjük a tejszines masszát darabokra tépkedve a 3 szelet gépsonkát
belenyomkodjuk a masszába  és kb. 180 fokon 40 percig sütjük. 
Langyosra hütve salátával kináljuk.