2016. május 26., csütörtök

Bazsalikomos-citromos pesztóval epres desszert







Hozzávalók: 1csomag leveles tészta 27 dkg volt egy csomag ez böven elég 6 személyre
                   60  dkg eper
                   20 dkg mascapone
                   2 dl tejszin habnak felverve
                   fél marék bazsalikom levél
                   4 evökanál semleges izü olaj -  ez nálam nagyon jó minöségü bio repce olaj volt
                   3 evökanál porcukor
                   fél citrom leve és egy fél zöld citrom reszelt héja
                   2 evökanál kanadai Ahorn szirup 
                   1 vanilia kikapart magja

A leveles tésztát négyzetekre vágjuk kb. 6x6 cm-re és forró sütöben
megsütjük. Amikor kicsit meghült óvatosan kettévágjuk a négyzeteket.
A bazsalikomból, 2 evökanál cukorral, olajjal, citrom levével és héjával
valamint a kikapart vanilia magjaival pesztót készitünk vagyis jól pürésitjük. 

Az epret megmossuk kicsumázzuk és a felét felszeleteljük. Az ahorn sziruppal
meglocsoljuk és a hütöbe tesszük. 
A megmaradt epret pürtésitjük - ha jó édes az eper, akkor nem kell bele
cukor. Ezt is hütöbe tesszük. 

Mascaponét az egy evökanál porcukorral habosra  kikeverjük, a felvert tejszint óvatosan belekeverjük és 3 evökanál pesztót is teszünk bele, ezzel is elkeverjük. Mehet ez is a hütöbe. 

A tálalás a következö: egy tányérre tesszük a kettévágott leveles tésztát,
ráhalmozunk a mascaponés krémböl, ráteszünk jócskán a felszeletelt
marinált eperböl, rá jön a leveles tészta másik fele. A sütemény mellé
húzunk egy csikot a pesztóval és mellé kanalazzuk az eperszószt. 
Kevés porcukorral megszórjuk.

El lehet mindent késziteni jó elöre, söt úgy a finom ha a hozzávalók le vannak
kicsit hütve.  
Nagyon izlett minden vendégemnek, különleges desszert. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése