http://www.mediring.net/

2013. november 25., hétfő

Adventi kekszek aszalt gyümölccsel




Rosinen Brötli néven van meg nekem ez a recept. Mindig elkészitem adventkor, mert finom, zaftos és sokáig eláll fémdobozban. Már most meg lehet sütni,  hiszen adventra készülnek. Ha jön vendég csak ki kell menni a spájzba és a fémdobozkákból kiszedegetni ezeket a finomságokat és már is tálalhatunk 
különbözö kekszecskéket, gyertyát gyujtunk, kávézunk, teázunk és várjuk
a karácsonyi beiglit.   Azért maradhat karácsonyra is, persze a spájz kulcsot
jobb ha magunknál tartjuk.

Hozzávalók: 15 dkg cukor, 3 egész tojás, 15 dkg vaj, 12 dkg liszt, 1 kk. sütöpor, 15 dkg darált mandula
/dió, mogyoró/ 1 kk fahéj, 1 fél citrom lereszelt héja, 25 dkg aszalt gyümölcs /barack/ vagy mazsola/
ki mit szeret. Cukrot, vajat, tojást habosra kikeverni és utána a többi hozzávalóval elkeverni.
Kanállal kis halmokat csinálni. 15-20 percig sütni. 
Citrommázzal lehet bevonni, de máz nélkül is nagyon finom. 

Idei képem nincs, mert még nem csináltam meg. Ha lesz felteszem.