2015. november 13., péntek

Réteges saláta




Régi szép emlék. Még az Nöklapja "Mit fözzünk holnap csoportjával" volt 
találkozóra Biatorbágyon  készült elöször, talán több mint 10 évvel ezelött...


Réteges saláta a találkozóról
1 kis üveg zeller saláta levétöl leszürve , 4 db közepes nagyságu lereszelt sárgarépa, 1 kis doboz kukorica,5 db keményre fött tojás felkarikázva,25 dkg gépsonka csikokra vágva, 1 nagy doboz ananász,2 db lereszelt alma. 1 póréhagyma karikára vágva,250 ml majonéz a 6 evökanál telszinnel elkeverve, 20 dkg reszelt sajt, összevágott petrezselyem a tetejére diszitésül.
Ezt a salátát ahogy leirtam abban a sorrendben!!  kell egy nagy salátás tálba rétegezni lásd: hozzávalóknál. A tetejére a tejszines majonézt csak rá kell kenni nem összekeverni!! rá a reszelt sajtot, befedni és egy nap érlelni a hütöben. Nem kell bele só, füszer semmi ez igy lesz finom nem érdemes kisérletezni ebben az esetben más ötletekkel. 
A zeller feltétlenül kell hozzá, ha nincs üveges zeller salátánk, akkor egy zeller gumót /kisebbet/lereszelünk durva reszelön 5 percig kevés sós vizben pároljuk, majd ecettel cukorral izesitjük és pár órát állni hagyjuk amig az izek összeérnek. Utána leszürjük és ezzel kezdjük el a rétegezést. Nem érezhetö külön ki a zeller belöle,de mégis fontos alkotórésze.

A mai nem majonézzel készült, hanem 2 pohár natur joghurt, fél pohár tejföl,
két kavéskanál mustár, pici só és 1 kávéskanál cukorból dressinget készitettem
és ezt öntöttem a saláta tetejére.  A kész salátát letakarjuk és egy napra a
hütöbe tesszük. Egybe fasirthoz, hideg sültekhez, grillezéshez is nagyon finom.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése