2018. október 25., csütörtök

Avokádó, mango, mozarella - elöétel


Vorspeise, Avocado, Mango, Mozarella und ein hauch Chilli 






Hozzávalók 4 személyre :
2 db érett Avocado, 1 Limette, 20 dkg bivaly mozarella, 2 db érett mango, 1 szál  újhagyma,
1,5 dl narancslé /friss/, fél Chilli vagy chilli pehely  3-4 evökanál Oliva olaj, 1 evökanál méz, kevés lereszelt gyömbér - izlés szerint - só, frissen örölt Bors, fél marék megpiritott fenyömag ./ Piritott dióval is jó fenyömag helyett.

A dresszinget úgy készitjük, hogy a narancs levét kicsavarjuk, 1,5 dl legyen, kicsit beforraljuk.
Egy kis tálba tesszük és belekeverjük a mézet, sózzuk, borsózzuk, chillivel megszórjuk, a gyömbért is hozzákeverjük, a megmaradt Limette levét is és az Oliva olajat. Jól összekeverjük a dresszinget. 


Az avocadót meghámozzuk és kockára vágjuk, azonnal a Limette levével meglocsoljuk és sózzuk, borsózzuk. A mozarellát 1 cm-es kockára vágjuk. Az ujhagymát apró karikára vágjuk mangót is felkockázzuk, összekeverjük az ujhagymával ,sózzuk, borsózzuk és megszórjuk kevés chillivel. egy-két kanál dresszinggel elkeverjük és félretesszük tálalásig.


Egy fém tálaló karikát a tányérba teszünk és teszünk bele az avokádóból, rá a mozarellából, majd a mangóból és lenyomkodjuk. A karikát óvatosan kihuzzuk úgy, hogy megmaradjon a formája a toronynak. Meglocsoljuk a dresszinggel és még a torony mellé is kanalazunk a dresszingböl. chillivel megszórjuk, rászórunk a fenyömagból és metélö hagymával diszitjük.

Fenséges elöétel !


Hier das Rezept dazu:

Zutaten: (für 4 Personen)

·         1-2 reife Avocados (je nach Größe)

·         1 Limette

·         200 g Büffelmozzarella

·         1 reife Mango

·         1-2 Frühlingszwiebeln, in feine Scheiben geschnitten

·         150 ml Orangensaft (frisch gepresst)

·         ½ rote Chilischote

·         3-4 EL Olivenöl

·         1 EL Honig

·         1 EL Limettensaft

·         etwas frischen Ingwer, gerieben (nach Belieben)

·         Salz, Pfeffer aus der Mühle

·         Pinienkerne

·         frischer Schnittlauch oder Kresse

Zubereitung:

Die Avocado halbieren und das Fruchtfleisch in 1 cm große Würfel schneiden. Sofort mit dem Saft der Limette vermischen, salzen und pfeffern.

Den Büffelmozzarella auch in 1 cm große Würfel schneiden. Die Mango schälen, ebenfalls in Würfel schneiden und mit den Frühlingszwiebeln mischen.

ür die Vinaigrette: Den Orangensaft etwas einkochen lassen. In eine Schüssel geben und mit Salz, Pfeffer, Chili, Olivenöl, Honig, Ingwer und Limettensaft verrühren.

Zum Anrichten einen Metallring auf einen Teller setzen und jeweils eine Lage Avocado einfüllen. Darauf die Mozzarella und dann die Mangowürfel geben.Leicht andrücken. Mit der Orangenvinaigrette beträufeln.

Ring abziehen und mit gerösteten Pinienkernen und Schnittlauchröllchen oder Kresse bestreuen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése