2018. augusztus 7., kedd

Kovászos uborka leves 40 fokos melegben






Nem is fokozom, kibirhatatlan meleg van egy hónapja, minden nap melegebb. Àllitólag ma lesz az év legmelegebb napja. 

Sok folyadék kell és valami hüsitö étel is kell. De már lassan kifogytam az ötletekböl mert igaz, hogy szeretjük a salátát, de jóformán azon élünk nap mint nap,  persze a legtöbbször van valami gyenge csirkemell vagy valami könnyü étel is hozzá. Na szóval a melegre való tekintettel megkérdeztem a Google-t mit is lehetne enni - inni ami hüsit. Igy jött ki ez az egyszerü és nagyon finom, hüsitö krémleves. Kell a sós folyadék is, mert izzadunk és pótolni kell a szervezetben a sót. Nagyon gyorsan elkészül ez a finomság ime a recept - amit persze a saját izlésünkre alakitottam át. 


Hozzávalók: 5-6 közepes kovászos uborka, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl kovászos uborkalé, 2 dl tejföl és 2 dl görög Natur Joghurt. Frissen örölt Bors , fél marék friss petrezselyem, fél marék friss illatos kapor. Aki szereti a tálalásnál tehet bele mentaleveleket. 

A kovászos uborkákat apróra összevágjuk és minden hozzávalót beleteszünk a turmixba , összeturmoxoljuk - ennyi. Még tettem bele két kissebb  kovászos uborkát nagyon apróra vágva. Most csücsül a hütöben és várja, hogy valaki valami hüsitö ételért áhitozzon. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése