2017. február 20., hétfő

Sült cékla Feta sajttal






Ez a finomság - már annak aki szereti a céklát finomság  - lehet köret vagy saláta. 
Hozzávalók: pár darab kisebb cékla, tengeri só, bors, oliva olaj, nagyon
kevés balzsam ecet.
A sült céklára, egy fél citrom vagy narancs leve, 10 dkg elmorzsolt Feta
sajt, kevés piritott sótlan pisztácia.

 A céklát gumikesztyüben meghámozzuk, darabokra vágjuk, megsózzuk a durva tengeri sóval, kevés balzsam ecetet öntünk rá, tekerünk rá borsot, meglocsoljuk egy kevés oliva olajjal, jól összekeverjük és egy tüzálló tálba tesszük. Fél dl 
vizet öntöttem alá, letakartam alufóliával és 180 fokos sütöben kb. 1 órát
sütöttem, idönként megkevergetve. Amire megpuhul a viz is elpárolog alatta.
Langyosra hütöttem, még megizesitettem kevés sóval, borssal rálocsoltam fél
narancs levét, megszórtam a Feta sajttal és a végén a pisztáciával. 
Nekünk lányoknak nagyon izlett 👧 

Krémes kecskesajt darabokkal megszórva  is nagyon finom, már úgy is készitettem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése