http://www.mediring.net/

2014. július 12., szombat

Rizses csirke




Ezerszer próbálkoztam a rizses csirkét elkésziteni, ahogy anyukám csinálta. Sokszor azt mondtam,nem fogok többet kisérletezni mert soha nem lesz olyan mint amit a Mami csinált. Senki nem érti ezt meg,/ a fima és az Öcsémen kivül / mert mindenki aki evett az én föztömböl azt mondja finom, mit akarok még. De hát Ök nem tudják, hogy a Mamié milyen volt. 
Ma megint megpróbáltam. Hasonló, de még mindig nem az igazi. Kicsit rozottósra csinálta anyukám, fantasztikus zaftos, krémes volt az Ö rizses csirkéje.
A lényeg, hogy megfelelö mennyiségü hagymát üvegesre pároljunk, tegyük rá a csirke darabokat, sót, borsot, fehéredésig pároljuk a húst, majd öntsük fel húslével és lassan fözzük félpuhára. 
Közben jó marék kerek rizst mossunk meg tegyük ezt is a  húshoz. Felöntjük megint húslével és nagyon lassan fedö alatt pároljuk, vigyázva mindig kevés levest hozzáöntve amig meg nem fö a rizs is. 
 Igaz milyen egyszerü és mégis milyen nehéz azt a finom megszokott izt elérni.

Uborkasaláta volt hozzá ezt legalább el tudom, úgy késziteni ahogy a Mami csinálta.