2014. június 21., szombat

Túrós palacsinta Julia kedvence






Julia kicsi unokám itt volt pár napig nálam. Ilyenkor a kedvenc ételeket kell fözni a gyerekeknek, tudja ezt minden nagyi igaz )  Nálunk az egyik ilyen
kedvenc a palacsinta. Julia 13 éves, igy  elég nagyocska már ahhoz, hogy Ö is el tudja késziteni. Kell egy kicsit tanitani a gyerekeket, hogy alkalom adtán
maguk is tudjanak valamit fözni.
Mindent hozzávalót kimértünk közösen , Ö keverte ki a megfelelö állagúra a tésztát. Aztán nekiálltunk a sütéshez. Megtanitottam Öt a palacsintát a levegöben megforditani. Szerintem sokkal egyszerübb mint lapáttal bénáskodni. A mozdulatot kell érezni és máris meg van forditva a másik oldalára a palacsinta. Jókat szórakoztunk, végülis megtanulta a fortélyokat és persze nagyon büszke volt rá. 
A töltelék túró volt, cukorral, vaniliával, tejföllel, reszelt citrom héjával kikeverve. Hozzá Julia ötlete alapján készitettünk egy málnás, epres, tejszines öntetet. Fantasztikus finom lett. 

Ime palacsinta amit Ö egyedül készitett, diszitett és fényképezett. Èdes kicsi lány. Képet Juliámról nem tehetek fel,mert még kiskorú és igy nem látom helyesnek a gyerekekröl az internetre képeket feltenni, bármennyire is szeretném Öt megmutatni.