http://www.mediring.net/

2014. április 12., szombat

A régi konyhám uj ruhát kapott.

Nagy költözködés után vagyunk. Miért nagy, mert bizony 500 km-el messzebbre költöztünk. 
27 év után elbucsúztam a Fekete erdötöl, Baden Württembergböl Nord-Rhein-Westfalen tartományba Krefeld városába költöztünk.
Rottweilben laktunk a férjemmel, ugyan nagyon szép ott, meg néha az idö is jó, kedves kollegáink, barátaink maradtak ott. Mivel mindketten nyugdijba mentünk, szerettünk volna a gyerekem, unokák közelébe költözni, mert nagyon fájó volt mindig ez az 500 km távolság, hogy ennyire messze élnek.
Manapság sajnos szétesnek a családok, pontosan a megélhetés miatt. Most igyekszünk elöször is az uj lakásunkat berendezni, lakályossá tenni, hiszen itt tartozkodik az ember a legtöbbet. A régi konyhánk költözött velünk, uj ruhát kapott, egy kedves drága barátunk, aki asztalos, csodát müvelt a konyhánkkal. Na azért nem volt az a régi rossz állapotban, csak a szine nem tetszett. Most viszont nagyon tetszik uj ruhájában. 
Minden új itt, ismeretlen, remélem gyorsan megszokjuk a környezetet, amiben a gyerekem meg az unokáim is segitenek, csak egy telefon, otthon vagytok, átugrunk a gyerekekkel- mondják, hát ez megfizethetetlen, örülünk Nekik minden alkalommal. Nem kell 500 km-t utazgatnunk, hogy lássuk egymást.  

Fözés is legyen, mert fözöcskéztem már háromszor amióta itt lakunk, söt ma
sütöttem is a szorgalmas férjemnek, mert fúr, farag, szerel az az ember,
kell egy kicsit kényeztetni. 

A mai menü, hamis vesevelö volt sült krumplival. Nem mintha a vesevelöt 
megenném... Karfiolból készült és nagyon
finomra sikeredett.