http://www.mediring.net/

2013. október 14., hétfő

Párolt fehér káposzta köretnek







A fehér képoszta torzsáját  kivágjuk és vékonyan felszeleteljük. Egy edényben /jó ha vaslábos/ vajat teszünk és beletesszük a felszeletelt káposztát, kevergetve pár percet pároljuk, só, bors és örölt kömény mehet bele. Kevés visszel felöntjük - nagyon kevéssel - es többször megkeverve roppanósra
pároljuk. Ha kell izesitjük még a füszerekkel, a végén nagyon kevés tejszint öntünk rá, éppen, hogy összefogja a káposztát, 5 percig igy pároljuk és kész is. Gyors és fantasztikus finom, nem a szokásos savanykás párolt káposzta, a tejszinnel nagyon harmonizál. Nekem a legutóbb a vasárnapi ebéd része volt. Sütöttem csirke felsö combokat, a húshoz szoktam tenni sárgarépát /hogy az milyen finom!/ és fokhagymát. Fött burgonya volt hozzá a káposzta mellett köretnek.