Vörösboros torta,
életem párja idönként átveszi a konyhatündér szerepét, aminek én nagyon örülök. Jó néha ha más föz, süt. Nem túl nagy a repertoárja, de amit elkészit, igazán dicséretre méltó. Az egyik ilyen finomság a vörösboros torta, ime:
Hozzávalók: 30 dkg vaj, 30 dkg cukor, 6 tojás, 15 dkg csokidara, fél teáskanál kakaó por, 1 cs. vanilia cukor, 30 dkg liszt, 1 cs. vaniliás cukor, 125 ml langyos vörösbor. A vajat, cukrot és a tojást habosra keverni, hozzáadni a csokoládé darát, kakaót, vanilia cukrot. A lisztet elkeverni a sütöporral és lassan hozzáadni a masszához, majd a vörösbort is hozzákeverni. Egy kizsirozott tortaformába önteni. 175-200 fokon kb. 1 órát sütni. Tüpróba. Amikor kihült a torta vékonyan baracklekvárral megkenni és csokimázzal leönteni. Finom zaftos sütemény, lehet vanilia fagyalttal tálalni, eperöntettel vagy tejszinhabbal.