http://www.mediring.net/

2015. szeptember 13., vasárnap

Citromos csirkemell tésztával és koktél paradicsommal




Azért is kerül fel a blogra, mert biztosan el fogom még késziteni ezt a finomságot. A recept 4 személyre szól.
Hozzávalók: 4 szál kakukkfü, 1 szál rozmaring /nekem most éppen nem volt
friss, igy száritott füszerekkel csináltam. 1 bio citrom héja és leve, 2 evökanál oliva olaj,  fél teáskanál cukor, darált bors, ezeket összekeverjük és  60 dkg csirkemellet kockázva belekeverünk. Fél órát a hütöben pácoljuk.

Kell még hozzá:  30 dkg koktél paradicsom, 2 közepes hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 2 evökanál vaj, 1 evökanál liszt, 2 dl tejszin,
1 evökanál bio csirkeleves vagy zöldségleves por. Bazsalikom, és reszelt par-
mezán sajt. Kb. 40 dkg tészta, ami lehet spagetti, vagy másfajta tészta is.
A tésztát megfözzük a fözö vizébe 2 gerezd foghagymát is teszünk.  A leszürt tésztát melegen tartjuk. A tészta fözövizéböl 3 dl-t félre teszünk.

 Egy jó nagy serpenyöben a felkockázott csirkemellet megsütjük.
Kivesszük a serpenyöböl és melegen tartjuk. 2 evökanál vajat teszünk a 
serpenyöbe és a koktél paradicsomot 3 perc alatt átsütjük, sózzuk, borsozzuk. 
Ezt is kiszedjük egy külön tényérra. A két hagymát kockára vágjuk és 
a serpenyöben kicsit megsütjük, hozzáadunk 3 gerezd apróra vágott  fokhagymát, 1 evökanál lisztet, összekeverjük, majd felöntjük a 3 dl tészta fözövizével, beleöntjük a tejszint a levesport, izesitjük még ha kell borssal, sóval  és összeforraljuk. Visszatesszük a megsült csirkemellet, a tésztát és még 2-3 percig együtt fözzük. Tálalásnál a sült koktélparadicsommal és a reszelt parmezánnal, frissen vágot bazsalikommal  tesszük asztalra.