2015. január 21., szerda

Farsangi készülödés















Ahol élek nagy hagyománya van a farsangnak. Felnöttek, gyerekek már jó elöre készülödnek a farsangi kosztümökkel.A menyem itt született, igy náluk a farsang egy fontos esemény, csodálom a kreativitását az ügyességét. Saját maga tervezi és varrja a kosztümöket a gyerekeknek. 
Itt egy- két példa, esetleg ötletnek. Egyik évben papagáj kösztümöt kért a Dani unokám, aztán a következö évben  sárkány kosztümje volt - szerintem ez volt a legszebb és legötletessebb.  Tavaly meg horgásznak volt felöltözve.
Ilyenkor az ovódába, iskolába beöltözve, kifestve mennek a gyerekek. Mindenki annak van beöltözve ami lenni szeretne, egyszer rendör, egyszer tüzöltó vagy éppen valamilyen állat, mesefigura.Volt már boszorkányunk is  A legkisebb a családba  mindig gomba kosztümöt kap, aminek az az érdekessége, hogy még a menyem nagymamája varrta annak idején a gyerekeinek, igy mondhatni apáról - fiúra száll a kosztüm. A férjem kicsi lány unokája Selina meg a mini gárdában táncol, már november óta készülödnek gyakorolnak a farsangi mulatságra.
Fontosnak tartom a hagyományokat megismertetni gyerekeinknek, nem csak a 
farsangit, hanem sok- sok mindent amit megünnepelünk, mert igy fogják tudni Ök is tovább adni a sajátjaiknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése