2013. szeptember 3., kedd

Lazac, kapormártás, krumpli - gyors vacsora




Volt itthon füstölt lazac, el kellett már használni. Gyors ötletböl egy nagyon finom vacsoránk lett.
Pár szem krumpli kell hozzá, tengeri só, kevés levegön száritott sonka, tejszin, só, citromlé, pici
cukor, vaj és liszt a kapormártáshoz. Persze sok-sok finom friss kapor.
A krumplikat megsikáljuk és félbe vágjuk, ékeket vágunk a krumpliba és beleteszünk apró sonka
darabokat. A tepsit megkenjük olivaolajjal, megszórjuk tengeri sóval és a fél krumplikat az alsó
felükkel lefelé elrendezzük a tepsin. 180 fokos légkeveréses sütöben kb. 30 perc alatt megsül.
Közben csináltam egy egyszerü kapor szószt. Vaj, liszt tej és kevés húsleves kell a mártáshoz, majd
a friss kapor. Izesiteni citromlével, tejszinnel, a végén még friss kaprot beleszórni és besüriteni.
Gyorsan kész. A tányérre szépen elrendezzük a hajszálvékony füstölt lazacot, krumplit és a kapor
szószt. Ünnepinek tünö vacsora lett belöle nagyon rövid idö alatt kevés munkával.
Ez a sült krumpli magában egy friss salátával vagy savanyusággal  is nagyon finom lehet, a téli egyszerü étkek menübe el van raktározva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése