2012. december 16., vasárnap

Püspök kenyér


Püspök kenyér, ahogy a nagyikám, anyukám és keresztanyám sütötte. Elmaradhatatlan, ha
még csak gondolatban eldöntöm, hogy az idén nem sütöm meg, még ki sem mondom a fiam
biztosan megkérdezi igaz püspökkenyér lesz? Meg kell süssem mindig.
Nagyon egyszerü recept.
Hozzávalók 45 dkg lisz. csipet só, fél csomag sütöpor, 3 tojás, 20 dkg cukor 4 dl tejföl. A tojást a cukorral a habosra keverjük,hozzáadjuk a tejfölt azzal is elkeverjük.
Kell még hozzá "minden ami finom" irja a családi recept. Vagyis füge késsel összeapritva,datolya feldarabolva narancs héja, citrom héja apróra vágva / igazi citrom, narancs/ kevés mazsola, fél tábla keserü csokoládé,fél marék dió apritva. Mindezeket összeapritva a liszttel elkeverjük, majd a tojásos teljfölös masszával összekeverjük.
180 fokon kb. 25-30 percig sütjük. Tüpróba!
Néha megkenem a tetejét finom barack lekvárral és csokoládé glazurt teszek rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése