http://www.mediring.net/

2012. november 3., szombat

Savanyú káposzta


Kedvenc a savanyú káposzta, de csak amit saját magunk készitünk. 
Itt ahol élünk egyszerüen nem olyan az ize mint amit otthon készitenek.
Beszereztem évekkel ezelött egy káposzta savanyitó kerámia hordót és abba tesszük
el minden évben az adag savanyú káposztánkat. Nem csak töltött káposztának, sokszor
készitek belöle salátát, olajjal, piritott sonkával ami ugyancsak nagyon finom.
Tehát 1 kg. gyalult káposztához jár 2 dkg só, borsszemek, borókabogyó, babérlevél és
sok - sok erö jól ledöngölni. Majt rátenni a kerámia hordó etejét, vizet önteni rá, hogy her-
metikusan lezárja, aztán viszonylag meleg helyen tartani pár napig. Lehet hallani amikor 
kezd erjedni, buborékol  a viz a tetején. Kb. másfél hét után a pincében tartjuk, folyton vizzel
kell lezárni a tetejét, mert akkor nem romlik meg.