2011. szeptember 12., hétfő

Szilvatorta



Itt az ösz a finom érett édes szilva, mit lehet belöle késziteni? Egy zaftos izletes könnyü szilvatortát. Sokan kelt tésztát csinálnak a szilva alá, én kipróbáltam ezt a könnyebb egyszerübb szilvatorta receptet, nekünk nagyon izlett.
Hozzávaók; 15 dkg túró, 6 evökanál olaj, 6 evökanál tej, 8 dkg cukor, 1 vaniliás cukor, 1 csipet só és 30 dkg liszt 1 sütöporral elkeverve.
1 kg szilva, 5 dkg cukor és kb. 15 dkg darált dió valamint kevés fahéj.
A  fenti hozzávalókból egy sima selymes tésztát gyúrunk, a háromnegyed részét belenyomkodjuk egy pie formába, majd megszórjuk a tésztát kb. 10 dkg darált dióval és szép sorjában ráfektetjük a kimagozott félbevágott szilvákat. Megszórjuk 5 dkg cukor és a fahéj keverékével. Utána a maradék dióval. A megmaradt tésztából rácsot készitünk és berácsozozuk a tortánkat. Kb. 30 percig kell sütni 180 fokon. Tüpróba.