2022 BUEK mindenkinek :)
Elsö torta az uj évben, Torta Caprese, ami a karácsonyi, ujévi maradékokbol készül. Csokoladé, dió, vagy mogyoró, mandula, karácsonyi apro kekszek, marcipan massza. Kedvenc konditor mesterünk Marcel Seeger receptje.
Hozzávalók: 20 dkg puha vaj, 5 db tojás, 4 dkg marcipan massza, 24 dkg darált mandula, vagy dió, vagy mogyoró, 12 dkg apróra tört dió vagy mandula, vagy mogyoró. 20 dkg cukor, 24 dkg lereszelt csokoládé , csipet só fél csomag sütöpor. A tortaforma aljára a maradék karácsonyi kekszekböl kb. 10 dkg morzsásra torva. A formát ki kell vajazni és megszórni az összetört kekszekkel. /Nekem volt csokis, marcipanos, lekváros linzer, azt törtem össze.
Elkészités:
A megtört diót es a darált diót kicsit megpiritjuk és kihütjük.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük,hozzá adjuk a puha vajat és a marcipant kicsit felmelegitjük és elvegyitjük a tojásos masszába. A csokoladét lereszeljük és a tojásos, vajas masszába keverjük, valamint a darált és tört diót vagy mandulát vagy mogyorót, hozzáadva a sütöport is. A tojás fehérjéket csipet sóval habbá verjük és ovatosan hozzá keverjük a diós, tojásos masszához.
A kivajazott tortaformába alulra beleszórjuk az összetört kekszeket és erre öntjük a torta masszánkat. Szépen belesül a tortába, és nagyon finom lesz.
170 fokon 40-45 percig sütjük. Tüpróba !!
A végeredmény egy fantasztikus finom zaftos, izletes könnyü tortát kapunk.
Für den italienischen Schokoladenkuchen-Klassiker, die Torta Caprese, lassen sich prima übriggebliebene Schokolade, Nüsse, Mandeln, Kekse oder Marzipanreste aus der Weihnachtszeit verarbeiten. Konditormeister Marcel Seeger zeigt, wie es geht!
Torta Caprese
von Marcel Seeger, für einen Tortenring oder eine Backform von 26 cm Durchmesser und 5 cm Höhe
Zutaten
- 200 g Butter, Zimmertemperatur
- 6 Eier (Gr. M)
- 40 g Marzipanrohmasse
- 240 g Mandeln, gemahlen
- 120 g Mandeln, gehackt
- 200 g Zucker
- 240 g Zartbitterschokolade oder dunkle Kuvertüre, geraspelt
- 1 Prise Salz
- zusätzlich etwas Butter zum Einpinseln und Semmelbrösel oder zermahlene Keksreste zum Ausstreuen des Tortenrings oder der Backform
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése