Kagylótészta hideg paradicsom sugoval
- 60 dkg paradicsom /jó ha több szinüt várásolunk/
- só
- bors
- kicsi cukor
- pár csepp citromlé
- 100 ml jófajta olivaolaj
- 8 levél bazsalilom + pár levélke a szervirozáshoz
- 400 g kKagylótészta
(Conchiglioni
- 1 gombóc mozarella kb. (300g)
-
- Elkészitrés: a paradicsomokat megmosni apróbb kockára vágni és egy elömelegitett tálba tenni
- /amiben majd tálaljuk / Sózzuk, borsózzuk, egy pici cukrot teszünk rá, pár csepp citromlét és a bazsalikom leveleket.
- Felöntjük az oliva olajjal és egy fakanállal kicsit elnyomkodjuk a paradicsomokat.
- Közben megfözzük a tésztát és a kifött tésztát rögtön beletesszük a paradicsomos szószba.
- Apróra vágjuk a mozarellát és rátesszük a szószos tésztára, bazsalikom levelekke ldiszitjük.
- Ahogy én készitettem: Egy edénybe tettem vizet és hagytam forrni /majd elzártam alatta a tüzet., arra tettem a tálat amiben a paradicsomokat és a többi hozzávalót raktam. Igy a szósz langyos volt és
- jól összeértek az izek. Nagyon finom gyors könnyü ebéd vagy vacsora.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése