Kagylótészta  hideg paradicsom sugoval
- 60 dkg paradicsom /jó ha több szinüt várásolunk/
 
- só
 
- bors
 
- kicsi cukor
 
- pár csepp citromlé
 
- 100 ml jófajta olivaolaj
 
- 8 levél bazsalilom  + pár levélke a szervirozáshoz
 
- 400 g kKagylótészta 
     (Conchiglioni
 
- 1 gombóc mozarella kb.  (300g)
 
-  
 
-  Elkészitrés: a paradicsomokat megmosni apróbb kockára vágni és egy elömelegitett tálba tenni
 
- /amiben majd tálaljuk / Sózzuk, borsózzuk, egy pici cukrot teszünk rá,  pár csepp citromlét és a bazsalikom leveleket. 
 
- Felöntjük az oliva olajjal és egy fakanállal kicsit elnyomkodjuk a paradicsomokat.
 
- Közben megfözzük a tésztát és a kifött tésztát rögtön beletesszük a paradicsomos szószba.
 
- Apróra vágjuk a mozarellát és rátesszük a szószos tésztára, bazsalikom levelekke ldiszitjük.
 
 
- Ahogy én készitettem: Egy edénybe tettem vizet és hagytam forrni /majd elzártam alatta a tüzet., arra tettem a tálat amiben a paradicsomokat és a többi hozzávalót  raktam.  Igy a szósz langyos volt és
 
- jól összeértek az izek. Nagyon finom gyors könnyü ebéd vagy vacsora. 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése