Hozzávalók 6 személyre: 1 kg eper,
3 evökanál cukor + 10 dkg cukor,
250 gr elözö napi fehér kenyér,
50 gr mandula pehely,
5 evökanál vaj, 2 dl tejszin,
porcukor megszorni a desszert tetejét.
Epret megmosni, apróra vágni és kb. a 2/3 részét a 3 evökanál cukorral megszórni , 15 percet állni hagyni.
Közben a fenér kenyeret apróra vágni, elmorzsolni, hogy morzsás legyen.
A mandula pelyhet egy serpenyöben kicsit megpiritani, félre tenni.
A serpenyöben a vajat megforrósitani és a kenyérmorzsát aranybarnára piritani, a 10 dkg cukorral megszórni és kicsit karamellizálni a morzsát. Kihüteni.
A cukrozott epret pürésiteni, a megmaradt 1/3 rész darabos epret belekeverni.
Desszertes tálkákban elöször 1/3 rész darabos eperpürét tenni, rá egy rész karamellizált morzsa jön, majd ismét a darabos eper püré, morzsa és igy. Három réteg eperpüré lett /kis befözös üvegekben lett tálalva.
Elözö nap lett elkészitve és a hütöben tartva másnapig. Tálalás elött felverjük a tejszint kevés kikapart vaniliával, rétesszük a desszertekre, megszórjuk a piritott mandula forgáccsal és esetleg porcukorral kicsit megszórjuk.
Nagy siker volt, "fantastisch" mondták a vendégek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése