Ez egy annyira egyszerü süteménynek néz ki, de a narancs finom ize a fahéjjal együtt ebben a finom omlós tésztában fenséges.
15 dkg liszt,4 dkg étkezési keményitö / ha nincs az sem baj, akkor annyival több liszt kell bele/ 15 dkg hámozott
mandula darálva, 1 bio narancs, 18 dkg vaj, 12 dkg cukor + 4 evökanálnyi cukor, 1 teáskanál
só 1 teáskanál fahéj.
A lisztet és a vajat elmorzsoljuk,
hozzáadjuk a darált mandulát, a 12 dkg cukrot, sót a narancs lereszelt héját es a fel
narancs kicsavart levét. Összegyurjuk és ketté osztjuk a tésztát es 2 db kb. 15 cm- es 7cm átmeröjü hengert formálunk a
tésztából. A 4 kanál cukrot összekeverjük a fahéjjal. Egy alufoliát megszórunk a cukros fehéj egyik
felélvel és beletekerjük a hengert, igy járunk el a másik hengerrel is. Hütöbe
tesszük egy órára. Utána a hengerekböl kb. fél centis karikákat vágunk. A
köpezét kiszurjuk a hengereknek és elömelegitett sütöben 7-8 percig sütjük. Nem
fontos kiszúrni a közepét a hengereknek, de nekem igy jobban tetszett. A kis
apró kiszúrt köröket is megsütöttem külön.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése