2020. június 12., péntek
Málnás tekercs
Èdes üdvözlet a gyümölcsös kertböl. A málna az egyik legfinomabb, legzamatosabb gyümölcs.
Egy habos, pillekönnyü málnás, gyümölcsös tekercs készült belöle.
Hozzávalók: 4 tojás
csipet só
1 csomag Vaniliás cukor
12,5 dkg cukor + 2 evökanál cukor
12,5 dkg liszt
3 lap zselatin - én por zselatint használtam ami 5 dl folyadékhoz kell
25 dkg málna
5 dl tejszin
málna vagy eper lekvár amivel a piskótát megkenjük
A tojással a 12,5 cukorral csipes sóval es a liszttel egy piskóta tésztát keverünk ki. 35*40 cm-es tepsiben megsütjük. Amikor kész a szokásos módon cukrozott konyharuhára tesszük és feltekerjük.
A zselatint a leirás szerint beáztatjuk. Közben a málnát pürésitjük és szitán átpaszirozzuk - ha nem szeretjük benne a magokat - én átpasziroztam.
A zselatinnal leirás szerint elkeverjük a málnás masszát.
A tejszint felét felverjük kemény habnak és a málnás, zselatinos masszához adjuk. A legjobb ha ezt készitjük el legelöször. Hidegre tesszük, hogy jól megdermedjen.
Ha kihült a piskóta, akkor megkenjük a málna vagy eper lekvárral, aztán a
lehütött málnás tejszinhabbal és feltekerjük.
Felverjük a maradék 2,5 dl tejszint és bevonjuk vele a piskóta tekercset.
Friss málnával diszitjük és a hütöbe tesszük 2 órára.
Csinos és finom vendégváró sütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése