2020. május 2., szombat
Lazac- sparga és mafaldine
Hozzávalók 4 személyre : 1 kg zöld spárga, 3 Ek olivaolaj, 1 bio citrom lereszelt héja, só, Bors, édesnemes kaprika, 40 dkg lazacfile 30 dkg mafaldine vagyis fodros szélesmetélt tészta. 1,5 dl száraz fehérbor, 1 Ek méz, 15 dkg Mascarpone es görög Joghurt keveréke, 1 csomag bazsalikom.
A sparga végeit levágjuk , kb. 6 cm-es darabokra vágjuk, 2 evökanál olajat öszekeverünk sóval,borssal és a lereszelt citrom héjaval, beleforgatjuk a spárgákat. A sütöt elömelegitjük kb. 180 fokra. A halat 1 evökanál olaj, fél teáskanál só és fél teáskanál Paprika keverékével minden oldalrol egy ecsettel megkenjük. A spárgát és a halat egy tepsibe tesszük és kb. 15-20 percig sütjük.
Közben a tésztát kifözzük. A Mascarpone, Joghurt sózzuk, borsozzuk, es a bazsalikomot finomra vágva elkeverjük benne.
Tálalás: elöször a tésztát tesszük tányérra, rá jön a spárga és a hal, majd kanállal tesszük rá a bazsalikomos krémet.
Fenséges finomság. Gyorsan elkészül, leirva tünik komplikáltnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése