2019. május 1., szerda
Málnás, mango zselés piskota tekercs
Hozzávalók :
5 dkg darált mandula vagy dió
4 tojás
3 dkg cukor
1 csipet só
5 dkg Liszt
4 dkg étkezési keményitö /ha nincs , akkor én simán lisztet teszek bele /
1 teáskanál sütöpor
Ezekböl a hozzávalókból és a darált mandulából egy piskotát sütünk. Ha megsült feltekerjük és kihütjük.
25 dkg mélyhütött málna
2 csomag por zselatin - 1 csomag 5 dl krémhez való - ez a legegyszerübb
elkésziteni - szerintem jobb mint a zselatin lapok /
40 dkg pürésitett mango
1 cs, vaniliás cukor
A gyünölcsöket pürésitjük, hozzáadjuk a vaniliás cukrot és a egyik felolvasztott por zselatint, rövid idöre a hütöbe tesszük.
1,5 dl tejszin
40 dkg sajtkrém / Philadelphia vagy valami hasonló sajtkrém
10 dkg porcukor
2 evökanál citromlé és szitén 1 csomag zselati por.
A sajtkrémet a cukorral, citromlével kikeverjük, hozzáadjuk a feloldott zselatin port.
A tejszint felverjük és óvatosan belekeverjük a sajtkrémbe. Ezt is fél órát hütjük.
5 dkg mandulát megpiritunk, hülni hagyjuk. 10 dkg cukrot kicsit karamellizálunk, beletesszük a mandulát elkeverjük és sütöpapirra vagy márványlapra tesszük kihülni. Amikor kihült megtörjük de nem túl apró darabokra.
Most jön az összeállitás : A piskóta tekercset elöbb megkenjük a gyümölcsös krémmel, aztán
óvatosan a sajtos- tejszines krémmel és feltekerjük.
A tetejére 10 dk porcukrot egy fél citrom levével kikeverünk és rácsorgatjuk a piskótára, erre
meg rászórjuk a karamellizált kicsit megtört mandulát.
A gyömölcs zselébe nincs cukor, a piskótába is alig van, viszont a tejszines krémbe van meg a tetején a cukros citromos máz. Nem kell ettöl több cukor bele, igy pont elég, igy lesz jó.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése