2018. november 25., vasárnap
Kuglóf - mákos- meggyes- fehér csokoládés
Daniel unokám kedvence.
Nekem ebböl az adagból egy hatalmas kuglóf lesz.
Hozzávalók : 30 dkg meggy - fagyasztott vagy üveges meggy
25 dkg puha vaj
50 dkg Liszt
25 dkg cukor
1 cs. vaniliáscukor vagy egy vaniliarúd kikapart magja
csipet só
6 egész tojás
1 csomag sütöpor
4 dl Natur Joghurt
5 dkg darált mák plussz a végén a diszitéshez egy kevés
20 dkg fehér csokoládé
A meggyet ha fagasztott felolvasztjuk és jól lecsöpögtetjük - ugyanugy ha üveges, akkor egy szitába tesszük és hagyjuk lecsöpögni.
A vajat és cukrot, vaniliás cukrot habosra keverjük. Utána egyenként a tojásokkal habosra keverjük. A lisztet, sót, mákot, sütöport összekeverjük és lassanként felváltva a joghurttal belekeverjük a tojásos masszába.
A lecsöpögtetett meggyet megszórjuk 5 dkg liszttel - ez azért kell mert akkor nem merül le a tészta aljára a meggy. A lisztes meggyet óvatosan belekeverjük a tésztába. Egy kivajazott, lisztezett kuglóf formába beleöntjük a tésztát. Az forma alját kicsit megütögetjük, hogy szépen egyenletesen elterüljön a tészta a kuflóf sütöben. 180 fokon légkeveréses sütöben kb. 1 órát sütöttem. Tüpróba kell mert a sütési idö a sütönktöl is függ.
Ha megsült a kuglófunk, a felolvasztott fehér csokoládéval leöntjük, Disztésül kicsit megszórjuk mákkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése